Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αναρρίχηση σε παγωμένους καταρράκτες

Ελεύθερη αναρρίχηση στους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα


Ο Will Gadd είναι ο πρώτος που ανεβαίνει τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα και το επιτυγχάνει.Ο διεθνούς φήμης ορειβάτης παγόβουνων, φέρνει την ελεύθερη αναρρίχηση σε άλλα επίπεδα ανεβαίνοντας τα παγωμένα τμήματα του μεγαλύτερου καταρράκτη που ρέει στον κόσμο, τους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Εκτός αυτού ο Gadd είναι και αλεξιπτωτιστής. Κατάγεται από την Αλμπέρτα του Καναδά και έχει ταξιδέψει στα πέρατα της γης για να βρει τα πιο δύσκολα μέρη αναρρίχησης στον κόσμο.
Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πατρίδας του, ήταν μια αποστολή δια βίου η οποία θεωρούνταν αδύνατη μέχρι σήμερα.


Φωτογραφίες από την ανάβαση του Alex Luger

Ο ορειβάτης Alex Luger φαίνεται πως προτιμάει τα ψυχρά κλίματα για αναρρίχηση και γι αυτό επέλεξε τον τεράστιο παγωμένο καταρράκτη Bruckenfall ύψους 152 μέτρων που βρίσκεται στην Ελβετία.
Ο Αυστριακός δεν δίστασε να φτάσει στην κορυφή του καταρράκτη τη νύχτα σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -18 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η αναρρίχηση σε παγωμένο καταρράκτη είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που γίνεται στο χιόνι.
Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό παγώνει κάθετα με αποτέλεσμα να γίνεται κατακόρυφη ανάβαση. Ακόμη, διάφορες ανωμαλίες στην επιφάνεια του πάγου αποτελούν κίνδυνο για κάθε ατρόμητο ορειβάτη.
Ο 25χρονος Alex Luger δήλωσε: «Οι γονείς μου ήταν ορειβάτης, οπότε είναι ένα χόμπι που έχω από μικρός. Ασχολούμαι με την ορειβασία από τα 11 μου και έκανα την πρώτη μου αναρρίχηση σε πάγο σε ηλικία 14 ετών».









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου